Kunst in de Kerk  -  Hensbroek

 

                                   

 

 

Laatste update

26-03-2008

 

 

 

 

 

 
  exposanten 2008

>>volgende exposant

Arie Koning

 
   

Arie Koning "Art of flowers"  

06-10770671

 

Arie Koning

&

de ziel van de bloem

 

In een specifieke stijl kiest Arie Koning er vanuit zijn gevoel steeds voor om de bloem vast te leggen op het doek. Hij vertaalt deze in luchtige combinaties van filterdun ogende bloemblaadjes. Vervolgens verlaat Arie de bloemvormen om uit te komen bij de kern van de bloem, die hij vastlegt met al zijn licht, kleur, vreugde en diepte. 

 

De toeschouwer:

De snelle toeschouwer onderscheidt transparante bloemvormen, warme kleuren en licht. Het kan een verrijkende ervaring zijn om, anders dan met het verstand, achter de vormen te kijken en je bewustzijn te verplaatsen in de kern van de bloem.

 

Verloop carrière:

Eind 2000 zijn eerste expositie op de kunstfair Artiade te Alkmaar. Daarna volgen er exposities bij galeries door het gehele land. Inmiddels hebben verschillende grote bedrijven, zoals Koninklijke Shell BV Nederland, ABN-AMRO, Holland Casino, dagblad de Telegraaf en Stichting de Zonnebloem werk van Arie in bezit. In 2005 behoorde Arie tot de 12 genomineerden voor het maken van een kunstwerk voor de Tweede Kamer. Ook was zijn werk te zien op de Miljonair Fair.

 

Techniek:

Het werk van Arie Koning is expressionistisch, in een specifieke stijl.

De kleurrijke abstracte bloemmotieven zijn laag over laag opgebouwd in olieverf vanwege de intensiteit en warmte van de kleuren.

 

Arie Koning

“Art of flowers”